A kukorica egészséges gabona, amely nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Tartalmaz azonban B-vitamint, A- és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, például foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot. Ennek köszönhetően jótékony hatással van az idegrendszerre és az általános teljesítményre, az egészséges bőrre, valamint megelőzi a ráncok megjelenését.


A kukorica főzésekor annak kiválasztása fontos. A legjobb, ha otthon termeszted, de ha erre nincs lehetőséged, keresd a helyi termelőknél vagy a piacokon. Vásároljon csemegekukoricát, amely a legjobb étkezésre. A legjobbak az enyhén sárgák és szépen elrendezett szemek. Az éretlen kukorica sápadt, a túlérett kalászok pedig kifejezetten sárgák.
Kukorica főzés


Szükségünk van

  • víz
  • kalászok
  • vaj vagy gyógynövényvaj

Egy kellően nagy fazékban vizet forralunk. Amikor a víz forrni kezd, az aljára tehetünk néhány belső kukoricalevelet, ami még ízesebbé teszi. Ezután a kukoricát a levelekre helyezzük úgy, hogy teljesen a vízben legyen. Ne sózzuk meg a vizet, mert a kukorica főzés közben megkeményedik. Főzzük a csemegekukoricát körülbelül 15 percig. Ha kisebb kalászunk van, kb 35-40 percig főzzük. Azt is kipróbálhatjuk, hogy a kukorica megfőtt-e villával. A szemeknek puhának és hajlékonynak kell lenniük, ha túl sokáig keményednek vízben.

A puhára főtt kukoricát vegyük ki az edényből, és hagyjuk lecsepegni. Sózzuk meg mindkét oldalát, és közvetlenül a tányérra adjuk hozzá a vajat.

Ízlést kívánunk