Mindenkinek szüksége van rendre a háztartásban, és ez apró tevékenységekkel jön létre, amelyeket azonban meg kell tenni és be kell tartani. Egyesek minden nap, mások hetente egyszer. Íme néhány tipp, hogy ne őrülj meg.


Takaríts magadnak

Jó minden tevékenység után átnézni a válla fölött, és kitakarítani, ami belőlünk maradt. Nem tömni az ágyra holmikat vagy egy néma szolgát, kidobni a kosarat, amikor éppen megtöltöttük, vagy csak egy csészét berakni a mosogatógépbe - minden segít.


És jó most megtenni

Ha nem dolgozunk azonnal, a kupacok csak megnövekednek, és felhalmozódik a rendetlenség. Minél több a rendetlenség, annál nehezebben és hosszabb ideig szabadulunk meg tőle.


Tisztítsuk meg, mielőtt megszáradna

Sárcipő, turmixgép vagy edény – minden, amit le kell kaparnunk vagy hagynunk ázni, ami sokáig tart. Ha most megtesszük, akkor a hátunk mögött van, és kevesebb időbe telik.


Hagyjuk nyitva a mosógépet

A mosógép végeztével jó, ha nyitva hagyjuk az ajtaját. Ez megakadályozza a penészképződést és a szagok kialakulását. Célszerű az egész fürdőszobát vagy mosókonyhát jól szellőztetni.


Rendszeresen és gyakrabban

A legjobb tanács a végén. Minél több szennyeződés rakódik le, annál nehezebb tisztítani. Vannak dolgok, amiket kevesen szeretnek csinálni – a zuhany, mosdó, WC vagy akár főzőlap vagy sütő tisztítása. Ha azonban elővigyázatosságból gyakrabban tesszük ezt, kevesebb időt és erőfeszítést igényel.