Ha van egy kertje tele almával, akkor mindent megtesz.


Alma kompót

almák
300-400 g kristálycukor (az alma savasságától függően)
egész fahéj
szegfűszeg egészben
1 l víz
egy pár szeder, ribizli vagy más piros gyümölcs


Az almát megtisztítjuk, darabokra vágjuk és palackokba tesszük. Főzni fogunk főtt víz és cukor infúziót. Az infúzióhoz tehetünk egy kis rumot, hogy az alma kevésbé romoljon. Az infúziónak elegendőnek kell lennie 4db 7dl palackhoz. Adjon hozzá egy darab fahéjat, 3-4 szegfűszeget és egy kis piros gyümölcsöt minden palack tetejére. Betöltve az alma szépen pirosra vált. Fokozatosan egyszerre töltjük meg az üvegeket infúzióval. Ha hiányzik egy kis infúzió minden palackban, csak töltse fel forralt vízzel. Sterilizálja az üvegeket 20 percig 85 ° C -on.


Alma csalán

1 csésze sima liszt
2 csésze félig durva liszt
2 tojás
1 vaj
1 csésze cukor
sütőpor
alma, fahéj és cukor


Lisztből, cukorból, vajból, tojásból és sütőporból sima tésztát készítünk. A tészta egyharmadát félretesszük, kétharmadát kinyújtjuk, és sütőlapra helyezzük. Az almát megtisztítjuk, és durvára reszeljük. Adjunk hozzá cukrot és fahéjat ízlésük szerint, és tegyük a tésztára. Az út egyharmadát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk, amelyekből rácsot formázunk az almákra. 180 ° C -os sütőben aranybarnára sütjük.

Baba almaétel pudinggal

5 kg megtisztított alma
150 ml víz
3 csomag puding


A megtisztított almát először vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük. Hagyjuk kihűlni az alma vizét, keverjük bele a pudingokat, hogy ne legyen csomónk, és hagyjuk felforrni. Fokozatosan adjuk hozzá a pudinghoz a kevert almát. Ha az alma nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot is. Keverjük össze, tegyük félre és töltsük az előkészített palackokba. Zárja le az üvegeket és sterilizálja 80 ° C -on 20 percig.

Élesztő

Erjesztésre csak egészséges, érett -érett gyümölcsöket használunk. A gyümölcsöt össze kell törni. Ügyelünk arra, hogy a levelek, ágak, fű és egyéb szennyeződések ne kerüljenek az élesztőbe. A zúzott gyümölcshöz hozzáadhatunk cukor tartalmú, fel nem használt kompótot is (nem penészes). 100 l élesztőhöz ajánlott 1 kg cukrot hozzáadni, amelyet előzőleg 2-3 liter meleg vízben feloldunk és összekeverünk. Öntsük az élesztőt minőségi ivóvízzel. A víz kiszorítja a levegőt a darált gyümölcsből, és a cukrokat a vízbe mossák, ezáltal javítva az élesztő környezetet ,. A teljesen elkészített élesztő nem haladhatja meg a tartály térfogatának 4/5 -ét.
Erjesztéskor 15–20 ° C hőmérsékletet kell fenntartani, akkor az élesztő 4–6 hét alatt kész. Az elején összekeverjük az élesztőt, de az erjedés során nem zavarjuk az élesztőt.