Kedves vásárlók,

A Szenzaciooo.hu csapata nagy örömmel segített a források felhasználásában. Együttműködünk a környékbeli nagykereskedőkkel, akik örülnek, ha nem kell fizetniük a kartonok, dobozok, fóliák újrahasznosításáért. Minden csomagolóanyag, amellyel az árukat úgy csomagoljuk, hogy azok sértetlenül kerüljenek otthonába, újrahasznosítottuk. Egyszer volt használva, de még mindig nem kell a szemetesbe dobni. Ezzel is igyekszünk csökkenteni a költségeket és ezáltal azt az árat is, amelyen árut rendel tőlünk. Kicsit több időbe telik ezeknek az anyagoknak a beszerzése és módosítása, de örülünk, hogy mi is hozzájárulhatunk környezetünk javításához.

Tehát hasznosítsuk újra:

Papír - minden, ami újrahasznosítható: újságok, magazinok, jegyzetfüzetek, lapok, irodai papír, papírzacskók, karton, kemény papírdobozok, karton, borítékok, szórólapok, katalógusok, telefonkönyvek, poszterek, képeslapok, kötegelők, csomagoló- és krepppapír, papír csomagolás stb.

Bár a papír jól újrahasznosítható, nem lehet a végtelenségig változatlanul újrahasznosítani. A cellulózszálak fokozatosan lerövidülnek az ismételt újrahasznosítással, de a papírt 5-8 alkalommal újrahasznosítják. Minőségi papír előállításához egy hosszú rostú alapanyagot, WC-papír gyártásához pedig egy rövidebb cellulózszálas alapanyagot is felhasználnak. A már nem újrafeldolgozható papírhulladék komposztálható.
A különféle előítéletek ellenére az újrahasznosított papírból a papíripar legmagasabb minőségű termékeit állítják elő. A szétválogatott papírt tovább válogatják, majd pépesítik és tovább dolgozzák fel.

Az önkormányzatok, városok gyakran segítenek a papír újrahasznosításában, gyakran összegyűjtik az emberektől a papírt, és zsebkendőt, konyharuhát vagy egy tekercs vécépapírt adnak cserére az állampolgároknak.

Műanyag - amit újrahasznosítunk: PE (polietilén) - LDPE és HDPE (könnyű / nagy sűrűségű PE - alacsony / nagy sűrűségű PE): átlátszó és színes fóliák, zacskók, zacskók, vödrök és kozmetikai és tisztítószeres palackok, tejes zacskók, palackok ládák; PET (polietilén-tereftalát): palackok italokhoz, szirupokhoz, növényi olajokhoz; PP (polipropilén): édesipari csomagolások, joghurtos üvegek és különféle műanyag edények és játékok, árusító poharak és egyéb műanyag edények; kozmetikai termékek csomagolása stb.

A műanyagok korlátozottan újrahasznosíthatók, de a természetben a műanyagok szinte elpusztíthatatlanok – könnyűek, tartósak, rugalmasak, ellenállnak a víznek, a napnak (és UV sugárzásnak) és a mechanikai sérüléseknek.

A műanyagokat a feldolgozó cégekben válogatósorokon válogatják ki - azokról a hulladékelemeket, amelyek nem tartoznak a szétválogatott műanyagokhoz, vagy szennyezettek, válogatják ki. A processzortól ill. a feldolgozás módja az egyes fajok szerinti válogatástól függ. A szétválogatott műanyagokat további feldolgozásra készítik elő - különféle morzsát készítenek belőlük, amelyet új termékek előállításához használnak fel. Az olvasztással másodlagos nyersanyagként kezelik, morzsa vagy granulátum formájában egy adott termékhez.

Tehát tartsuk nyitva az elménket, és ne dobjuk ezeket az anyagokat egyenesen a szemétbe. Hiszen egymásból kell kiindulni, és a használhatatlan dolgoknak, vagy legalábbis külön hulladéknak találni hasznát. A legtöbb város és falu már kínálja ezt a szolgáltatást. Gondoskodunk arról, hogy gyermekeink zöld réteken futhassanak, tiszta folyókban patakozzanak.