🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

A zománcozás évezredek óta ismert – például Kínában, Indiában, Egyiptomban. Eleinte ékszergyártásban használták, csak jóval később kezdték el zománcozni a vizesedényeket és egyéb edényeket.


A zománc az üveghez, de a porcelánhoz is hasonló szilíciumtartalmú olvadék, amely sima és fényes karakterű integrált védőbevonatot hoz létre a fémen. Az égetési hőmérséklet a kemencében pontosan az üveg és a porcelán határfelületén van. Annak ellenére, hogy a zománc törékeny, több száz évig fennmarad anélkül, hogy megváltoztatná színét vagy fényét. Előnye a nagy ellenállás, a hosszú élettartam és a könnyű karbantartás. Indukciós vagy sütőben is használható. Ha a zománcfelület nem sérült, akkor mosogatógépben is mosható.


A zománcozott edények gondozása:

A legfontosabb a következő:

  • Használat közben tartsa be a szokásos óvatosságot, ami megakadályozza a zománcozott felület megkarcolódását
  • tisztítás és karbantartás során ne használjon súrolószert vagy drótkefét
  • kövesse a használati utasítást és a gyártó utasításait


A zománcozott edények első használata előtt alaposan mossa le meleg vízzel, semleges, nem agresszív és nem karcoló tisztítószerekkel. Minden használat után mossa le is.

A zománcozott edények karbantartása és használata során ne használjon éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületüket. Csak fa, teflon vagy szilikon konyhai eszközök használata javasolt.

A forró edényeket soha nem hűtik le élesen – a zománcréteg megrepedhet és leválik. A zománc érzékeny a mechanikai sérülésekre és a repedésekre.