Egészséges cseresznye
Eredetileg Kelet-Ázsiában és Délkelet-Európában kerestük a cseresznyefajtákat, ma már az egész világon elterjedtek. A cseresznye bőségesen terem, és szabadon fejlődve hatalmas koronája van. Számtalan jelenlegi fajta létrejöttében a madárcseresznye és a vadmeggy volt a főszerep. Körülbelül 500 különböző cseresznyét és körülbelül 250 meggyfajtát ismerünk.
A gyümölcs pépből és pépből áll, amely több mint 80%-ban vízből áll. Gyümölcscukrok is jelen vannak. Jelentősek az ásványi anyagok (magnézium, vas, jód, foszfor, cink, kalcium, kálium és szilícium), valamint az A-, B-, C-, E- és P-vitamin.
Fontosság az egészség szempontjából
- megvédik a kötőszövetet az enzimatikus bomlástól
- támogatják a csontok és a fogak felépítését
- fiatalító hatásúak, szépítik a bőrt
- gyulladáscsökkentő hatással bírnak
- támogatják a húgysav és más káros anyagok kiválasztását, tisztítják a vesét
- szerves kötésű jódot tartalmaznak, amely támogatja a pajzsmirigy megfelelő működését
- jót tesznek a szívnek és a keringési rendszernek
- antocianintartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak a cukorbetegség kezeléséhez
- segítenek a fogágybetegségben
- enyhíti az ízületek reumás betegségeit és a köszvényt
- enyhe hashajtó hatásúak, székrekedés ellen hatnak
- segítenek a fogyásban
- erősítik az immunrendszert
- rákellenes immunitást hoznak létre
A cseresznyét nem jó vízzel inni, mert erjedésnek indulhat az emésztőrendszerben és emésztési problémákat okozhat.