Szükségünk van

2 pohár féldurva liszt
1 csésze cukor
1 pohár tej
3/4 csésze olaj
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
ízlés szerint csokoládé, mák, gyümölcs, fahéj

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha szereti a kevésbé édes süteményeket, kevesebb cukrot adhat hozzá. Keverjük hozzá az olajat. Ezután elkezdjük hozzáadni a sütőporos lisztet - körülbelül a felét, jól összekeverjük és egy kevés tejet adunk hozzá. Keverjük hozzá a maradék lisztet, hogy ne képződjenek csomók. Végül keverjük hozzá a maradék tejet, hogy vékony tésztát kapjunk.

Ízlés szerint tehetünk bele apróra vágott csokoládét, áfonyát, málnát vagy akár fél csésze mákot is – mindegyik a saját ízlése szerint. A tészta körülbelül 2/3-át a muffinformákba öntjük, és sütőtől függően 180°C-on körülbelül 15 percig sütjük.

Díszíthetjük friss gyümölccsel és tejszínhabbal, vagy épp megszórhatjuk cukorral.

Ízlést kívánunk.