Egy egyszerű póréhagyma leves receptje
Amire szükségünk van:
2 pórus
1 kis hagyma
4 gerezd fokhagyma
6 burgonya
1,5 l zöldségleves
2 evőkanál olaj
1 babérlevél
só és fekete bors ízlés szerint
kenyér krutonhoz
Hogyan kell csinálni:
A póréhagymát és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és olajon megpirítjuk. Addig pirítjuk, amíg a póréhagyma megpuhul, majd felöntjük a húslevessel ezzel a keverékkel. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, a nyomott fokhagymát, a babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megfőtt a burgonya, botmixerrel turmixold össze az egész levest. A kockákra vágott kenyeret kevés olajon serpenyőben vagy sütőben aranysárgára sütjük.
A levest zsemle krutonnal tálaljuk. A díszítéshez használhatunk egy kis apróra vágott póréhagymát vagy petrezselymet.
Jó étvágyat