Eper fagylalt
Egészséges eper
Az eper 90%-ban vizet tartalmaz, de tartalmaz még A-, B-, C-, E- és K-vitamint, karotint, folsavat, ásványi anyagokat káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, nátriumot, mangánt és rezet, tanninokat, flavonoidokat, savakat, szénhidrátokat, rostokat. , fehérje, zsír.
- Tisztítják a szervezetet, mert rostot tartalmaznak, ami tisztítja a beleket, és így segíti az egész szervezet méregtelenítését.
- Erősítik az immunrendszert, és a rák megelőzésére is szolgálnak
- Gyulladáscsökkentő hatásuk van
- Erősítik a szív- és érrendszert
- Vízhajtó hatásúak, javítják a veseműködést, megakadályozzák a hidratációt
- Mivel magas a víz aránya, segítik a szervezet általános hidratáltságát, különösen a forró napokon
- A kalcium táplálja a csontokat, a fogakat, és elősegíti a haj és a köröm növekedését
- A vas biztosítja a vérképzést, alkalmas vérszegénység és vérszegénység esetén
- Az epret a kozmetikumokban is használják a bőrre gyakorolt pozitív hatás érdekében.
Szükségünk van:
1 liter eper
500 ml tejszínhab
1 vaníliás cukor
egy kis cukor vagy méz
Minden összetevőt le kell hűteni. Az epret alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A tejszínt egy nagyobb tálban a vaníliás cukorral összekeverjük. A második edényben külön összekeverjük az epret, majd az elkészített tejszínhabhoz öntjük és összekeverjük. Ha krémesebbre szeretnénk a fagylaltot, tehetünk bele lágy túrót vagy fehér joghurtot. Öntse megfelelő edénybe és fagyassza le. A fagylaltot fagyasztás közben célszerű összekeverni, hogy ne képződjön kristályok.
Jó ízlést kívánunk