Az állóképességtől függ

Legyen szó műanyag, papír vagy pamut zacskóról, környezetkímélőbb lesz, ha minél többet használjuk. Ez azonban problémás a papírosoknál, mert kicsi a terhelhetőségük, így általában legfeljebb egyszer-kétszer használhatók. Bár megújuló forrásokból származnak és újrahasznosíthatók, előállításuk víz- és energiaigényes. Kicsit jobb az eldobható műanyag zacskókkal, ezért javasolt minél tovább használni, és természetesen ökológiai módon ártalmatlanítani.

A pamuttáskák sokáig bírják, de…

A pamutzacskók ugyan sok bevásárlást hordoznak magukban, és újra és újra használhatók, de a papírváltozatához hasonlóan ezt is elárulja a termesztési és gyártási folyamat. Gyapottermesztéskor sok víz elhasználódik, sok szántó és műtrágya szükséges. Azonban minden bizonnyal környezetbarátabb, mint egy papírzacskó.

Többféle felhasználás és jó ár

Tehát melyik zacskót használhatjuk legtovább, nem nehéz előállítani vagy drága, és használat után a hulladékba válogathatjuk tovább feldolgozásra? Így van – egy masszív műanyag zacskó, amibe sok belefér, és valószínűleg végtelenségig használjuk.

Így mindig akad több környezetbarát táska, amit többször is használhatunk. Ezért legyen szó pamut- vagy műanyagzacskókról, ne veszítse el őket, és mindig legyen kéznél az autóban vagy a pénztárcájában.