Házi készítésű popsika receptje
Fekete tea és szilvapogácsa
- 6 szilva
- 400 ml vizet
- 1 zacskó fekete tea
- 2 evőkanál méz
- 1 kanál narancslé
Forraljuk fel a vizet a vízforralóban, öntsük rá a teászacskót, hagyjuk állni 4 percig. A szilvát vagy szilvát megmossuk, kimagozzuk és simára turmixoljuk. Adjunk hozzá mézet, narancslevet és kissé lehűtött teát. Jól keverjük össze, és öntsük popóformákba.
Sajtos pálcika gyümölccsel
- 1 tejszínhab
- 1 félzsíros túró
- 1 tejföl
- 3-4 evőkanál nádcukor
- erdei gyümölcsök (málna, szeder, áfonya).
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót és a tejfölt enyhén a krémhez keverjük. A keverék szép és puha lesz. Édesítsünk mindent nádcukorral. Végül belekeverjük a megmosott gyümölcsöt. A gyümölcsöt villával is feltörhetjük, vagy összekeverhetjük, ha nem szeretnénk egész darabokat a popsikába. Azonnal töltse formákba a kész popsikeveréket, és hagyja megdermedni, lehetőleg egy éjszakán át.
Az íze könnyen megváltoztatható más gyümölcsökkel vagy egy kis kakaóval. Ha éppen nincs friss gyümölcsünk, akkor kompótot is használhatunk.