Ha ünnepi asztalunk van, például születésnapján vagy karácsonykor, ahol három fogás van, akkor ezeket az elveket kell követnünk:

  • Balról jobbra elrendezzük az evőeszközöket: villa, kés, kanál. Úgy helyezze el őket, hogy a vendégek kívülről kezdjék bevinni őket.
  • A tányér a villa és a kés között helyezkedik el.
  • A kés pengéjét a lemez felé fordítjuk
  • A szilárd élelmiszerek a bal oldalon, a folyadékok pedig a jobb oldalon legyenek. Ezért a kenyértányért vagy a salátát tartalmazó tányért a villa fölé balra, a kés és a kanál fölé pedig jobbra a csészéket.
  • Egy kis vajas kés lesz egy kenyértányéron.
  • Egy kis desszertvillát teszünk a bal oldalon a steakvilla és a tányér közé, vagy a tányér fölé.
  • A szalvéta vagy a villa alatt, vagy mellette van.
  • Ha több pohár van, akkor balról jobbra sorrendben, vagy háromszög alakban is elhelyezheti őket a jobb oldalon.

Az ünnepi asztal díszítésekor leginkább szalvétával, szalvétával vagy klipsszel játszhatunk. Ezeknek a termékeknek sokféle kialakítása és színe létezik, amelyeket az eseményhez igazíthatunk. A szalvéták könnyen összehajthatók maradhatnak, érdekes arcokba is hajtogathatjuk őket.

Így készíthetsz egy egyszerű szalvétát:

  1. Hajtsa ki teljesen a szalvétát, és hajtsa középre a szalvéta összes hegyét.
  2. Ismét hajtsa a szalvéta összes hegyét középre.
  3. Fordítsa a szalvétát a másik oldalára, és hajtsa vissza az összes tüskét középen.
  4. Mindegyik szalvéta alja alatt húzza felfelé a fület.