A szír hibiszkusz egy fagyálló lombhullató cserje, amelyre tavasszal szeret időt szakítani. A leveleket tél után utoljára kilöki. Szereti a napos, meleg, szélcsendes, élőhelyet. Célszerű déli vagy nyugati fekvésű falhoz, falhoz ültetni, hogy legyen elég melege és fénye. A szárazabb hónapokban sok nedvességre van szüksége, de nem tűri az eláztatást. Ha megfelelő feltételekkel rendelkezik, egész nyáron és ősszel virágzik - júliustól októberig.

Hibiszkusz vágás

Ez a cserje új fán virágzik, ezért érdemes tavasszal, lehetőleg márciusban vágni. A száraz, tavalyi, gyenge és befelé növő hajtásokat eltávolítjuk. Rövidítse le a hagyott hajtásokat a hossz körülbelül egyharmadával. A hibiszkusz ellenáll a radikális metszésnek, így túlél egy erős mélyvágást is, de a következő szezonban valószínűleg már nem virágzik.

Ha a hibiszkusz koronáját rendszeresen világosítjuk, ez szép formát és jobb virágzást eredményez. A korona közepét nem szabad vastagítani, mert ott nem nőnek ki a levelek, és a bokor csúnyán nézne ki. A metszés elősegíti az új ágak kialakulását, így közvetve a virágzást. Erősebb (nem radikális) vágással kevesebb, de nagyobb virágot hoz. Egy enyhe vágás több kisebb virágot eredményez.