Amire szükségünk van?

  • 2 vékony fa rúd,
  • selyempapír vagy más könnyű anyag - csomagolópapír, műanyag,
  • krepp papír a farokhoz,
  • zsineg és orsó,
  • ragasztó vagy forró olvadékpisztoly,
  • olló és kés.Hogyan kell csinálni?

Két könnyű vékony botot készítünk, egy rövidebbet, ami a sárkány karja lesz, és egy hosszabbat. A rudak hossza a sárkány teljes méretét is megmondja. A rudak oldalán késsel egy vágást készítünk, amibe később beleszúrjuk a zsineget. Helyezze a rövidebb rúd közepét a második rúd első harmadára, és kösse össze őket. A kötésnek erősnek kell lennie, hogy a rudak ne hajoljanak vagy mozduljanak el.


Most az előkészített bevágásokba szúrjuk a zsineget, és megfelelően meghúzzuk, hogy a sárkány szerkezete még erősebb szelet is bírjon.


Ezután az elkészített papíron felvázoljuk a konstrukciót. A rudak feszes zsinegei köré azonban tartalékot kell hagynunk. Most a gyerekek kiszínezhetik ezt a papírt. Figyelem, ha rizspapírt használt, figyelmeztesse őket, hogy ne nyomják meg és ne csináljanak lyukakat rajta. A papírt felragasztjuk a szerkezetre.


Előkészítünk két, a sárkányrúdnál kicsit hosszabb zsineget, és a végére kötjük úgy, hogy a sorrend - építés - papír - zsineg illeszkedjen. Csatlakoztassa a zsineg közepét. Itt rögzítjük a zsineget az orsóval.


Csinálunk egy farkot a sárkánynak. Köss néhány krepp papírcsíkot egy zsinegdarabra, és ragaszd a sárkány végére.


És kész. Ha azonban nincs időd vagy kedved elkészíteni, akkor nem probléma, ha megvásárolsz egyet, és legalább élvezed a sétát és a gyerekek szórakozását a szabadban.