🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

1. Tisztítsa meg a gyepet:
A gyep helyreállításának első lépése a tél folyamán felgyülemlett szennyeződések és törmelék eltávolítása. Ellenőrizze a gyepet, és távolítsa el a gallyakat, leveleket és egyéb törmeléket. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a levegő és a fény jobban behatoljon a gyepen.

2. Tesztelje a talaj savasságát:
A téli szezon befolyásolhatja a talaj savasságát, ami negatívan hathat a fű növekedésére. Használjon talaj savassági tesztet annak meghatározására, hogy szükség van-e a talaj pH-jának módosítására. Ha szükséges, adjon hozzá kalciumot vagy más anyagokat a pH beállításához.

3. Vesd el a füvet:
Ha a pázsit olyan területeit észleli, ahol a fű hiányzik vagy meggyengült, ideje vetni. Válasszon kiváló minőségű fűkeveréket, amely megfelel az Ön területének és éghajlati viszonyainak. Egyenletesen oszlassuk el a magokat a felületen, és finoman simítsuk el őket.

4. Adjon tápanyagokat a pázsitnak:
A pázsitnak szüksége van a szükséges tápanyagokra az egészséges növekedéshez. Használjon nitrogént, foszfort és káliumot tartalmazó műtrágyát. Ezek a tápanyagok elősegítik a zöld levelek képződését, erősítik a gyökereket és javítják a pázsit általános ellenálló képességét a stresszel és a betegségekkel szemben.


Kiegészítő gyepápolás
Rendszeres öntözés:
A fű elvetése és a műtrágyázás után fontos a talaj megfelelő nedvességtartalmának fenntartása. A rendszeres öntözés kulcsfontosságú eleme a sikeres gyepfelújításnak. Ügyeljen azonban arra, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mert ez penészesedést okozhat.

Gyepvédelem:
Biztosítson megfelelő védelmet a túlzott használat ellen a gyep helyreállítása során. Kerülje el a nagy forgalmat a frissen vetett pázsiton, amíg a fű erős gyökérrendszert nem hoz létre.

Normál vágás:
Miután a fű elkezd nőni, rendszeresen nyírni kell. Ez elősegíti a sűrűbb növekedést, eltünteti a gyomokat és esztétikus állapotban tartja a gyepet.


A pázsit tél utáni helyreállítása türelmet és odafigyelést igényel, de ezeket a lépéseket követve egészséges, szép és tartós pázsitot érhet el az elkövetkező hónapokban. Ne feledje, hogy minden pázsit egyedi, ezért fontos, hogy ezeket a lépéseket a pázsit speciális igényeihez igazítsa.


Szenzációs pázsithoz tartozékainkat itt találja.