Húsvéti bárány recept
Egyszerű bögre recept
Szükségünk van:
- 1 csésze porcukor
- 3⁄4 csésze vaj, olvasztott
- 2 csésze féldurva liszt
- 1 bögre tej
- 1 cl citromhéj
- 4 tojás
- 10 csepp vanília aroma
- csipet só
- mazsola szemnek
- 1 db vaníliás cukor díszítéshez
Eljárás (előkészítési idő a sütéssel együtt kb. 75 perc)
Keverje össze az összes száraz hozzávalót - a lisztet a sütőporral és a cukorral egy tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a jól megmosott citrom héját, a tojást, a vajat, a tejet és a vanília esszenciát. A keveréket jól keverjük össze. Rugalmas tésztát formázunk, amit kivajazott és lisztezett formába öntünk a húsvéti bárányhoz. A bárányhúst 180°C-ra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütjük, a sütővel kapcsolatos tapasztalatoktól függően.
Sütés után a formát nedves törülközőbe csomagoljuk és hagyjuk megszáradni. Ezután fordítsuk meg a bárányt, és díszítsük vaníliás cukorral és mazsolával.
Kínálatunkban húsvéti bárányhoz vagy nyúlhoz talál öntőformát.