🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

Egyszerű bögre recept


Szükségünk van:

  • 1 csésze porcukor
  • 3⁄4 csésze vaj, olvasztott
  • 2 csésze féldurva liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 cl citromhéj
  • 4 tojás
  • 10 csepp vanília aroma
  • csipet só
  • mazsola szemnek
  • 1 db vaníliás cukor díszítéshez


Eljárás (előkészítési idő a sütéssel együtt kb. 75 perc)

Keverje össze az összes száraz hozzávalót - a lisztet a sütőporral és a cukorral egy tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a jól megmosott citrom héját, a tojást, a vajat, a tejet és a vanília esszenciát. A keveréket jól keverjük össze. Rugalmas tésztát formázunk, amit kivajazott és lisztezett formába öntünk a húsvéti bárányhoz. A bárányhúst 180°C-ra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütjük, a sütővel kapcsolatos tapasztalatoktól függően.

Sütés után a formát nedves törülközőbe csomagoljuk és hagyjuk megszáradni. Ezután fordítsuk meg a bárányt, és díszítsük vaníliás cukorral és mazsolával.


Kínálatunkban húsvéti bárányhoz vagy nyúlhoz talál öntőformát.

Forma keramická zajac, 1-dielna