Megfelelő minőségben és tartósságban elérhető megfizethetősége miatt a háló jó választás nagyobb parcellák rögzítéséhez. Alkalmas nagy telkek, raktárak, ipari övezetek bekerítésére, de akár kertek, gyümölcsösök, családi házak lehatárolására is.
 
A horganyzott háló egy horganyréteggel ellátott, négyzet alakúra kötött drótháló. A vezetékek végei mindkét oldalon hajlottak, aminek előnye a biztonság és a használhatóság. Rugalmasak, de még mindig jól tartják formájukat. Ezeket azonban festéssel karban kell tartani.
 
A műanyaggal bevont hálót cinkréteggel is ellátták. Ezt a réteget azonban egy műanyag réteg is fedi, ami megakadályozza a korróziót. Könnyen bírja a kedvezőtlen időjárási viszonyokat, a műanyagot UV stabilizátor védi a naptól és nagyon nehéz rajta tartani a szennyeződést, sima felülete miatt, ezért szinte gondozást sem igényel. Nem jó azonban olyan esetekben használni, ahol nagy a valószínűsége annak, hogy a műanyag réteg mechanikai sérülést szenved - például madárvárakon.
 
A háló egy másik fajtája a szaporítóháló, amelyet állatok bekerítésére, madárházakra, karámokra vagy ketrecekre használunk. Kisebb állatoknál elsősorban nyúlhálót használunk, aminek kicsi a szeme, hogy az állatok ne menjenek át az egyes szemeken. Ezt a hálót a növények és a fatörzsek harapás elleni védelmére is használják.
 
Ha azonban a kerítés esztétikus megjelenésére is szükségünk van, akkor másfajta „hálóhoz” nyúlhatunk. A piacon nagy a választék, például bambusz, fű vagy fonott kivitelben. Ha csak az átlátszatlanságot kell növelnünk, akkor egy árnyékoló hálózat segítségünkre lesz, aminek az átlátszatlansága akár 90%-os is lehet.
 
A kerítés építésénél fontosak az egyéb kiegészítők is, mint az oszlopok, a kapuk és a sarok. A háló nyújtásakor feltétlenül használjon drótot, tűzőkapcsokat és kapcsokat, amelyekhez lehetőség van a használat megkönnyítésére, a megkötésükhöz fogó beszerzésére.