A jól ismert fakerítés állandó klasszikus, amit egy ügyes mester kevés pénzből is meg tud csinálni. Ahhoz azonban, hogy sokáig kitartson, rendszeresen kell bele fektetni, főleg időt és egy kis pénzt. Ötévente el kell végezni az általános karbantartást - a sérült alkatrészek javítását, felületkezelést és új impregnálást vagy bevonatot.


Egy másik lehetőség a műanyag kerítés. Nem korrodálódik, nem korrodálódik, így további átalakítások nélkül nagyon sokáig bírja, karbantartása pedig nagyon egyszerű. Számos lehetséges módosítással és kialakítással rendelkezik – az egyszerű panelektől a sövény- vagy fűutánzatig. Gyakran használják pázsit és virágágyások szegélyeként.


Mindenki ismeri a drótkerítést is. Számos hálós változat közül választhatunk, amelyeket használhatunk. Nagy kategória a horganyzott háló, ami olcsóbb, de ezek festése szükséges, és a műanyag bevonatú háló, amely nem csak horganyzott, hanem műanyag réteggel is van bevonva. Használata sokoldalú, de nem nyújt védelmet a külvilággal szemben, és semmilyen védelmet nem nyújt a zaj ellen. A vizuális akadály növelésére árnyékoló háló vagy ponyva használható, amely átnyúlik magán a kerítésen, és áteresztőképessége általában 50-90%.

A sövény ideális megoldás, ha védelemre van szüksége a zaj és a járókelők szeme ellen, de nagyon nehéz és időigényes. Gondozni, vágni, formázni kell, hogy funkcióját minél gyorsabban és minél tovább tölthesse be. Gyakran használnak tujából vagy tiszafából készült kerítést, amely nem esik le, ezért télen is szolgál. Ha azonban a sövényt is szeretnénk használni, akkor bokros aróniából vagy hasonló erdőkből is ültethetjük őket.


A kő vagy falazott kerítések vételára nagyon magas, de előnyük, hogy szinte nulla karbantartást igényelnek.