Kiváló vízforraló gulyás

Szükségünk van:
- 1 kg marhahús (lehetőleg nyakból vagy tőgyből)
- 1,5 kg sertéshús (lapocska)
- 2 evőkanál disznózsír
- 4 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg burgonya
- 370 ml licsi
- Só
- Fekete őrölt bors
- Őrölt pirospaprika
- Őrölt kömény
- Majoránna
- Fűszerek vadhoz
- 3 evőkanál asztali olaj
- 50 ml fehér alkohol
Megközelítés:
A hús elkészítése:
A főzés előtti napon a húst meghámozzuk és kockákra vágjuk. A marha- és sertéshúst olajból, őrölt fekete borsból, köményből és zúzott fokhagymából készült páccal ízesítjük. Sózzuk még nem teszünk bele, nehogy kiszáradjon a hús.
Hagyma:
A hagymát apróra vágjuk, és zsíron kezdjük párolni. Az üstben kis lángon kell tartani a tüzet, hogy a hagyma ne égjen meg, különben a gulyás édes ízt kaphat.
Hús hozzáadása:
Amikor a hagyma áttetsző, hozzáadjuk a marhahúst, és kicsit pirítjuk. Ezután őrölt pirospaprikát, köményt, őrölt fekete borsot, sót, vadborsot és kevés fehér alkoholt teszünk hozzá, ami biztosítja a hús törékenységét, puhaságát. A húst megpároljuk, és ha kell, kevés vizet öntünk hozzá.
Krumpli:
Amíg a marhahús párolódik, vágjunk egy-két burgonyát kisebb darabokra, és tegyük az edénybe. Pároljuk a marhahúst körülbelül egy órán keresztül, amíg majdnem megpuhul, majd hozzáadjuk a sertéshúst. Addig pároljuk, amíg a sertés is megpuhul.
Befejezés:
Amikor a sertéshús félpuha, hozzáadjuk a maradék burgonyát. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul, majd hozzáadjuk a lecsót. Addig főzzük, amíg az első burgonya el nem kezd forrni, és besűrűsödik a pörkölt.
Fűszerezés:
Közben a fokhagymát felaprítjuk. Nem facsarjuk össze, hogy ne veszítse el az ízét. Amikor minden puha, hozzáadjuk a fokhagymát és a majoránnát. A pörköltet már nem főzzük, csak hagyjuk, hogy a fokhagyma és a majoránna beázzon.
Az így elkészített főtt gulyás tele van olyan ízekkel és aromákkal, amelyek tökéletesen egyesülnek és egyedi élményt nyújtanak ízlelőbimbóinak. Jó étvágyat kívánunk! Egy ilyen bográcsgulyás főzéséhez használhatja a Party készletet, amelyet alább mutatunk be.
Bulikészlet a tökéletes bográcsos pörkölthöz
A 22 literes üsttérfogatú PartySet bográcskészlettel finom pörkölteket, savanyú káposztát, perkeltet és egyéb hagyományos ételeket, például pürét, lekvárt vagy kekszet készíthet. Kiváló minőségű fémlemezből készült, hőálló bevonattal. A csomagban egy komplett készletet talál további kiegészítők vásárlása nélkül.
A készlet tartalma:
- 1 vas mosdó (átmérő 42 cm, magasság 56 cm) hőálló bevonattal
- Vashamu tartály
- 1 db 10 cm átmérőjű kétrészes vas füstcső
- Vas tető
- Vas térd
- 1 db 22 literes rozsdamentes vízforraló
- 1 db rozsdamentes acél burkolat
- 1 rozsdamentes acél merőkanál
- 1 fa nyárs (51 cm)
Fontos tudnivalók: A mosdókagyló és a tartozékok is felmelegszenek használat közben, ezért mindig használjon sütőkesztyűt! Gyerekektől távol tartandó! Ügyeljen arra, hogy a mosdó szilárd és vízszintes talajon álljon! Ne használja zárt térben! Használat közben ne hagyja felügyelet nélkül!
Ezzel a készlettel tökéletes bográcsos pörköltet készíthet, amelyet az egész család imádni fog. Sok kulináris sikert kívánunk!
Recommended products1

