Medence szűrés
 
Ha nagyobb medencével rendelkezik, és vizet szeretne spórolni, célszerű medenceszűrőt beszerezni. A piacon általában kétféle medenceszűrő létezik – patronos és homokos. A homok ugyan sárkány, de elég hetente egyszer lemosni, 2-3 évente szükséges a teljes töltéscsere. A patronos szűrés kisebb medencékhez alkalmas. Kisebb teljesítményű, és gyakrabban kell öblíteni. De előnye, hogy olcsóbb. A szűrő vásárlásakor fontos tényező a teljesítménye. Kiszámolhatja, hogy egy adott medencéhez mekkora teljesítményre van szüksége, ha elosztja a térfogatát néggyel, és megtudja, mekkora a szivattyú köbméteres teljesítménye a szűréshez.
 
Takaróponyvát
 
A medencét borító vitorla is kiváló segítő. Hatékonyan megakadályozza a maradványok, levelek és egyéb szennyeződések bejutását a medencébe. A ponyva emellett megakadályozza az algák növekedését, csökkenti a szükséges drága vegyszerek mennyiségét, és segít melegen tartani a vizet.
 
Medence szőnyeg
 
Ha föld feletti medencét vásárol, akkor érdemes egy szőnyegre helyezni. A medenceszőnyeg tökéletesen védi a medencefólia alját a szennyeződésektől és a karcolásoktól. Felfújható medence vásárlásakor egyenesen pótolhatatlan, mert védi a fenekét a kívülről történő kilyukadástól.
 
Felfújható golyók, strandlabdák, ujjatlan gyerekeknek és egyéb kiegészítők
 
A medencében a kicsik biztonsága is fontos, az egyszerű megoldás pedig az ujjak, amelyek segítik a talpon maradást. És milyen lenne a vízen egy kis kántálás és szórakozás nélkül. Felfújható golyók, golyók, légzőcső vagy víziszemüvegek segítenek.