Medvehagyma
A medvefokhagyma egy évelő növény, föld alatti hagymákkal és hosszúkás levelekkel, amelyek fokhagyma illatúak. A növény leveleinek betakarításának időszaka kora tavasz. Rövid ideig, körülbelül két hónapig azonban eláll, mert nem szárítható - száradás után szinte minden egészségjavító anyagát elveszti.
Tartalmaz B és C vitamint, allicint, flavonoidokat, jódot, nátriumot, káliumot, vasat, rostot, szénhidrátot, fehérjét.
Hatások:
- erős antibiotikus és antibakteriális hatása van
- erősíti az immunitást
- támogatja az emésztést és az ürítést
- tisztítja a beleket
- segít székrekedés, puffadás vagy krónikus hasmenés esetén
- fogyasztása szív- és érrendszeri betegségek kezelésében is javasolt
- magas vérnyomásra használják
- fájdalmas visszér esetén is hasznos
- támogatja a memóriát, csökkenti a vérnyomást és segít az álmatlanságban is
- enyhíti a fejfájást
- a felső légúti betegségek, például asztma vagy hörghurut kezelésére használják
- tisztítja az eltömődött tüdőt és hörgőket, és enyhíti a légzési nehézségeket