🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

A mázatlan kerámiából, azaz égetett agyagból készült edény kiválóan alkalmas zsiradék felhasználása nélküli ételek elkészítésére. Sütés előtt ezt a tartályt vízbe áztatják, amely fokozatosan felszabadul a fokozatos melegítés és sütés során. Fontos azonban betartani az eljárást, hogy ez az edény a lehető legjobban és minél tovább szolgálhasson.
 
 
Sütés
 
Használat előtt a sütőt 20 percre vízbe kell meríteni, majd bele lehet tenni az ételt. A megtöltött tepsit hideg sütőbe tesszük, hogy a hőmérséklet lépésről lépésre emelkedjen.
 
Az ételt saját levében sütjük, az elkészítéséhez hozzáadott zsír nem szükséges. A víz fokozatos elpárologtatásának köszönhetően az agyagedény pórusaiból a hús egyáltalán nem szárad ki, és megmarad a csodálatos aromákkal és ízekkel teli lé. Ha azt szeretné, hogy az étel ropogós legyen, elkészítheti fedő nélkül is.
 
Tisztítás
 
Ne használjon mosószert a tisztításhoz, mert bejuthatnak a tepsi pórusaiba. Ezért tisztítsa meg a tepsit meleg tiszta vízzel és egy nem fém drótkefével. Hagyja alaposan megszáradni, és fedetlenül tárolja.
 
A mázatlan kerámiák hajlamosak a repedésre, ezért szükséges, hogy az égetés során a hőmérséklet fokozatosan emelkedjen. Ha az edényt meg kell kenni, használjon meleg vizet, és amikor kiveszi a sütőedényt a sütőből, mindig puha és száraz törülközőre vagy más szőnyegre helyezze. Ez biztosítja, hogy ne legyen hősokk vagy mechanikai sérülés.