Oala romana
A mázatlan kerámiából, azaz égetett agyagból készült edény kiválóan alkalmas zsiradék felhasználása nélküli ételek elkészítésére. Sütés előtt ezt a tartályt vízbe áztatják, amely fokozatosan felszabadul a fokozatos melegítés és sütés során. Fontos azonban betartani az eljárást, hogy ez az edény a lehető legjobban és minél tovább szolgálhasson.
Sütés
Használat előtt a sütőt 20 percre vízbe kell meríteni, majd bele lehet tenni az ételt. A megtöltött tepsit hideg sütőbe tesszük, hogy a hőmérséklet lépésről lépésre emelkedjen.
Az ételt saját levében sütjük, az elkészítéséhez hozzáadott zsír nem szükséges. A víz fokozatos elpárologtatásának köszönhetően az agyagedény pórusaiból a hús egyáltalán nem szárad ki, és megmarad a csodálatos aromákkal és ízekkel teli lé. Ha azt szeretné, hogy az étel ropogós legyen, elkészítheti fedő nélkül is.
Tisztítás
Ne használjon mosószert a tisztításhoz, mert bejuthatnak a tepsi pórusaiba. Ezért tisztítsa meg a tepsit meleg tiszta vízzel és egy nem fém drótkefével. Hagyja alaposan megszáradni, és fedetlenül tárolja.
A mázatlan kerámiák hajlamosak a repedésre, ezért szükséges, hogy az égetés során a hőmérséklet fokozatosan emelkedjen. Ha az edényt meg kell kenni, használjon meleg vizet, és amikor kiveszi a sütőedényt a sütőből, mindig puha és száraz törülközőre vagy más szőnyegre helyezze. Ez biztosítja, hogy ne legyen hősokk vagy mechanikai sérülés.
Recommended products (1)
Recommended products1
Gyors info
Tepsi kerámia 4,5L mázatlan KLC
Raktáron
9 500 HUF