Disznósajt
Szükségünk van:
1 kg sertésszív
1 kg sertésnyelv
2 friss első sertés térd
0,5 kg sertésbőr
8 gerezd fokhagyma1 sertésgyomor
ízlés szerint sót és őrölt fekete borsot
Megközelítés:
A hús hozzávalóit sós vízben három gerezd fokhagymával együtt puhára főzzük. A nyelvet eltávolítjuk a felső membránról, és a szívekkel és a térddel együtt levágjuk. Darálóval finomra darálhatjuk a bőrt. Keverjük össze egy kevés húslével és a maradék zúzott fokhagymával. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
Ezzel a keverékkel töltsük meg a megmosott gyomrot. Viszont nem nagyon töltjük meg - főzés közben összezsugorodik és megrepedhet. Megnyomva nem szabad keménynek lennie. Megvarrjuk és tiszta vízben kb egy órát főzzük.
A melegprést a tányérra tesszük és a tetejére rakva legalább 12 órát állni hagyjuk. Ezt az elkészített prést megehetjük vagy elengedhetjük.
Jó étvágyat