🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

A pitypang Közép-Európa egyik leghíresebb és legsokoldalúbb gyógynövénye. Ez a nem feltűnő növény gyönyörű sárga virágokkal réteken, pázsiton és kertekben nő. A pitypang gyógyító tulajdonságairól és a konyhában való széleskörű felhasználásáról ismert.

Azonosítás és gyűjtés
A pitypang könnyen felismerhető halványsárga virágairól és fogazott leveleiről, amelyek közvetlenül a rózsaföldből nőnek ki. A virágok tipikus fehér "ejtőernyőkké" változnak, amelyeket a szél minden irányba fúj. A pitypang betakarítása a legjobb tavasszal és nyár elején, amikor a levelek és virágok a legfrissebbek és tápanyagban gazdagok.

A gyógyító hatások
A gyermekláncfű gazdag A-, C-, E-, K-vitaminban és néhány B-vitaminban is tartalmaz ásványi anyagokat, például vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot. Gyógyászati ​​hatásai változatosak:

Emésztés támogatása: A pitypang serkenti a gyomornedv és az epe termelődését, ami támogatja az emésztést és a máj tisztítását.
Méregtelenítés: Vízhajtó hatása van, segíti a szervezet méregtelenítését.
Gyulladáscsökkentő tulajdonságok: Gyulladás és fájdalom enyhítésére használják.

Használja a konyhában
A pitypangot többféleképpen használják a konyhában. A fiatal leveleket a salátákhoz adják, ahol enyhén kesernyés ízt adnak, amely a rukkolára emlékeztet. A virágokból pitypangmézet vagy szörpöt készíthetünk. A pitypang gyökerét gyakran szárítják és porrá őrlik, amelyet kávéhelyettesítőként vagy különféle teakeverékekben használnak.

Gyűjtési tippek
A pitypang gyűjtése során ügyeljen arra, hogy tiszta helyen, utaktól és ipari övezetektől távol gyűjtse, hogy a gyógynövény káros anyagoktól mentes legyen. A pitypangot a legjobb reggel szedni, amikor a virágok kinyíltak és frissek.

Gyermekláncfű szirup recept
A pitypangszirup népszerű módszer a pitypang ízének és gyógyító tulajdonságainak megőrzésére egész évben.

Hozzávalók:

400 db pitypang virág
1 liter vizet
1 kg cukor
1 citrom (kémiai kezelés nélkül)

Megközelítés:

Áztassa a pitypang virágát vízben 24 órán át.
24 óra elteltével csöpögtessük le a virágokat, és öntsük egy edénybe a vizet.
Hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt citromot.
Lassú tűzön kb 1,5 órát együtt főzzük az egészet, amíg a szirup besűrűsödik.
A kész szirupot öntsük sterilizált üvegekbe, és jól zárjuk le.
A pitypang a természet igazi aranykincse, amely számos egészségügyi előnyt és konyhai felhasználási lehetőséget kínál számunkra. Használja ezt a gyógynövényt, amikor a tenyészidő csúcsán van, és gazdagítsa étrendjét és gyógyszeres szekrényét ezzel a nem feltűnő, de rendkívül értékes növénnyel.

Ha kis helyen kell fűszernövényeket szárítani, a szárítóhálók segítenek.