Egy forgó akasztó illeszkedik a kertbe. A ruhanemű felakasztásakor nem kell a ruhanemű és a csapok mögé rohanni, hanem egyszerűen meg kell fordítani az akasztót. Hátránya viszont, hogy rossz időben nem használható.
 
 
Szárítógép LEIFHEIT 82008 Linomatic 600 Deluxe Cover, külső

Külső forgószárító egyszerű nyitással és zárással. Időjárásálló, rozsdamentes, alumínium. Szabadalmaztatott rendszer a zsinórok oldalba húzására, a zsinórok védve vannak az esőtől és a szennyeződéstől. Ezenkívül rendelkezik egy mechanizmussal az ideális kábellehúzáshoz, és két lyukkal rendelkezik a hevederek számára mindkét karon. A vezetékek húzása és kihúzása egyszerűbb az Easy-Lift rendszernek (gombrendszer) köszönhetően, hajlítás nélkül. Akár 6 mosógépet szárítanak rajta. A csomag tartalmaz egy műanyag tartót a betonozáshoz és egy burkolatot.
 
 
Egy másik lehetőség az erkély használata. Ha azonban egy kávé vagy egy finom reggeli közben szeretné elfogyasztani, akkor gurulós vagy húzható szárítós rendszereket kell használnia.
 
 
Ruhaszárító, akasztós, önfelhúzós

Függesztett ruhaszárító, mosoda, 4 zsinóros, falba akasztható, fehér-szürke színű. A zsinórok öntekervényesek, automatikus görgetéssel, így könnyedén feltekerhetjük és széthajthatjuk a zsinórokat. Különösen alkalmas kis helyiségekbe, fürdőszobákba vagy erkélyekre. A zsinórok 6 méter hosszúságig kihúzhatók és tetszőleges hosszban rögzíthetők a további le- vagy visszatekerés ellen.
A zsinórokat a tartó meghúzásával lehet letekerni. A kívánt hosszra történő letekerés után helyezze be a tartót oldalról a szemközti falhoz rögzített két klipbe. A kivágásokban lévő rögzítőcsapokat a szárító burkolatának szélei felé mozgatjuk. A csapoknak el kell érniük a kivágás szélét, és teljesen le kell fedniük azt. Ez biztosítja a szárítógépet. A feloldás úgy történik, hogy a csapokat vissza kell mozgatni a szárító közepe felé. Ellenkező módon a tartózsinórok visszatekercselését érjük el.
 
 
Ahol pedig nincs erkély, használhatjuk a mennyezetet a fürdőszobában, fürdőkádban vagy radiátorban.
 
 
Mennyezeti szárítógép ruhaneműkhöz, ruhanemű fém szárítórudakkal. A rudak zsinórra vannak akasztva, amelyekkel a rudakat külön-külön vezérelhetjük, így a ruhaneműt igény szerint magasra akaszthatjuk. A mennyezeti szárító ideális az erkélyen vagy a fürdőszobában való szárításhoz.
  • a fémrudak műanyaggal vannak bevonva
  • kellően hosszú és erős zsinórok (2,75 m belmagasságig)
  • minőségi műanyag mennyezeti díszlécek a maximális helykihasználás érdekében
  • a mennyezeti szárító mindkét oldalán célszerű 2-5 cm-es tartalékot hagyni, mivel ha az egyes rudak teljesen el vannak foglalva a ruhaneművel, akkor a kihúzás vagy leengedés során előfordulhat egy kis oldalirányú változás.
  • egy rúd maximális terhelése kb. 3 kg
 
 
Ruhaszárító a radiátoron, erkélyes, függesztett, DINAMIKUS, 3,5 m

Fém ruhaszárító, mosoda, kényelmes műanyag fogantyúkkal, amelyek lehetővé teszik a biztonságos felszerelést a radiátorra vagy az erkélyre, felesleges erőfeszítés nélkül.
  • súlya: 0,5 kg
  • cső átmérője: 12 mm
  • méret összecsukva: 52 x 37 x 2 cm
  • zsinórok teljes hossza: 3,5 m