🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

Ha epret ültettél, bizonyára észrevetted, hogy az idősebb eper kevesebbet terem, és a termése is kisebb. Az eperágyat új növényekkel kell megújítani. A szamócát az eredeti növényből származó leánykúszónövényekkel szaporítják. Akár 1,5 m hosszúra is megnőhetnek, és akár 5 új növényt is létrehozhatnak ezen a hosszúságon. Átültetésre azonban az anyaeperből kinőtt első két növény a legalkalmasabb. Ha a palánták már gyökeret eresztettek, közvetlenül a talajba ültethetjük. Ha nincs elég gyökerük, érdemes dobozba ültetni őket. A szamócából származó többi leánykúszónövényt le kell vágni, hogy ne terheljék feleslegesen a növényt.


Az új növényeket előkészített ágyásba ültetjük, lehetőleg napos helyre. A növény szívét nem szabad földdel befedni, de a gyökereket is kellően be kell takarni, hogy télen ne fagyjanak meg. Használhat klasszikus sortelepítést, szövetben termesztést, de virágágyás telepítést is. Szükséges a terület gyommentesítése, és az új növények gyökérzetének megfelelő öntözése.


A trágyázás tavasszal kezdődik (csak a meglévő állományokban), majd a betakarítás után. A szamócához speciális műtrágyák alkalmasak.