Fontos a megfelelő medence kiválasztása. A medence kiválasztásának fő kritériumának nemcsak az árnak kell lennie, hanem a kertben rendelkezésre álló helylehetőségeknek is.

Hová menjünk a medencével?

Ideális, ha a medencét egész nap szeles és napos helyre helyezzük, hogy minél hamarabb meleg víz legyen a medencében.

Számunkra úgy tűnhet, hogy ideális hely egy úszómedence számára, forró nyári napokon a ház közelében van, de nem egészen így van. Főszezonban az ilyen módon elhelyezett uszoda zavarhatja Önt. Ezért helyezze a medencét távolabb a háztól vagy a terasztól. A medence nem állhat ott, ahol vannak földalatti terek, például csatornák vagy vízelvezetés. Körülötte ne legyen cserje, fa vagy elektromos vezeték.

Melyik medencét válasszuk?

Ha nincs pénze, és mégis a sajátjában szeretne úszni, válasszon egy föld feletti medencét. A legolcsóbb alternatíva egy felfújható, amelyet egyszerűen kifúj és eltesz a szezon vége után. Ha valami tartósabb dologra vágyik, választhatja a fém vagy műanyag felépítésű fóliamedencét, amelyet egész évben a kertben tarthat, köszönhetően annak részleges talajra juttatásának.

Felfújható medence

A felfújható medence a legolcsóbb változat, amelyet az egyszerű felszerelés, de a víz gyors felmelegítése is jellemez. Gondos kezeléssel és gondos gondozással egy ilyen medence néhány évig fog tartani, így természetesen csak akkor, ha nem átszúrja.

Felszerelt medence

 

A medence jellemzője a gyors telepítés, de alacsonyabb élettartam és garancia. A horganyzott lemezfalak körülbelül 10 évig, a fólia körülbelül 5 évig tartanak. A fólia azonban szükség esetén cserélhető. Ezek a medencék csak ovális formát kapnak, ami nem feltétlenül felel meg mindenkinek.

Többféle medence több ajánlata közül választhat.

Kínálunk gyermekmedencéket, felfújható vagy szerelhető. Kínálunk kiegészítőket az uszodákhoz is, mint például a medencefedőket, amelyek szintén napelemesek lehetnek, ami kellemes meleg vizet biztosít. Létrák, amelyek különösen alkalmasak előre gyártott medencékhez. Vagy padok a medencék alatt, hogy megakadályozzák a medence alulról történő károsodását. Kínálunk készleteket a felfújható medence javításához, szűrőket, medencetisztítókat, de tömlőket is a medencékhez, vagy apró tárgyakat, például palacktartókat, hőmérőket vagy akár a medencék LED-lámpáit.