🚚 Házhozszállítás 2500 Ft-tól, kiszállítás az adagolóhelyre 1500 Ft-tól

A konyhasó használata

A konyhasó használata

Akár szakács, akár étterembe megy enni, minden háztartásban van legalább egy csomag só. Ennek a fehér finomságnak azonban más haszna is van, nem csak a konyhában.


Tonhal terjedt

Tonhal terjedt

Kávé, friss kenyér és tonhal illata terjeng. Egy gyönyörű és egyszerű reggeli néhány perc alatt az asztalra kerül.


Besamel szósz

Besamel szósz

A bésamel szósz, a bésamel vagy bésamel egy világhírű fehér szósz, amely nem csak a francia konyhához tartozik. Néhány hozzávalóból varázslatot tud varázsolni, ami a háziasszonynak mindig a konyhában van.


Húsvéti bárány recept

Húsvéti bárány recept

A hagyományos húsvéti ünnepeket számos szimbólum és szokás kíséri, amelyek közül az egyik legjellemzőbb a bárány formájú húsvéti sütemény. Ez az édes kincs, amelyet általában a húsvéti ebéd részeként készítenek, mély szimbolikát és hagyományt hordoz. A húsvéti sütemény ősidőktől napjainkig a családi ünnepségek és összejövetelek központja lett. A cikkben szereplő egyszerű bögre bárány receptet sok háziasszony értékelni fogja.


Házi bryndza gombóc

Házi bryndza gombóc

A kiváló íz a bryndza galuskához vonz minket. A piacon kaphatók félkész termékek, amiket csak be kell dobni a fazékba, de a legjobb a házi krumpli.


Hogyan kell főzni a kukoricát

Hogyan kell főzni a kukoricát

A főtt kukoricát piaci standokon vagy turisztikai látványosságokon árusítják. Ezt a kiváló finomságot azonban otthon is elkészítheted. Még a gyerekek is szeretik édes íze miatt. Kiváló és egészséges csemege a nyári napokra, amely órákon át jóllaktat.


Véget ért a karneválunk

Véget ért a karneválunk

A karácsony (a háromkirályok óta) és a hamvazószerda közötti időszakot, amikor különféle mulatságok és hagyományőrző szokások zajlanak, karneválnak nevezzük.


Egy egyszerű recept konzerv uborkához

Egy egyszerű recept konzerv uborkához

Az üvegházak és a fóliás üvegházak zöldek – tele vannak uborkával. Tíz kilogramm uborkát egész nap megtisztítanak, mosnak, főznek, de legalább kész. Vagy három-három üveg uborkát az otthoni üvegházból két-három naponta le kell zárni. Ez az egyszerű recept mindkét típusú uborkás munkához alkalmas.


Édes és sós palacsinta.

Édes és sós palacsinta.

A palacsinta a világ egyik legkedveltebb étele, amely nemcsak egyszerű elkészítése, hanem ízesítésének és tálalásának végtelen lehetősége miatt is nagy népszerűségnek örvend. Akár egy édes reggelit, akár egy ebéd utáni desszertet, vagy egy ízletes sós ételt részesít előnyben, a palacsinta a tökéletes választás, amely soha nem okoz csalódást. Ebben a cikkben a palacsinta elkészítésének különböző módjait tekintjük át, a klasszikus édes változatoktól a sós kombinációkig, amelyek minden ínyencet tetszenek. Fedezzen fel velünk új inspirációkat és recepteket, amelyeket az egész család imádni fog!